Trans – Ferro

călătorii, drumeţii, expediţii

Ştirile TF din călătorii, drumeţii, expediţii (4)

| 5 Comments

1. În timp ce unii plănuiesc călătorii transfrontaliere cu bicla – iar alţii deja le trăiesc – cei mai mulţi pedalează prin oraşele şi satele României. Pentru că bicicletele se mai şi fură – ca orice lucru, de altfel – nişte băieţi au creat Registrul de biciclete, o bază de date cu toate bicicletele din ţară (la un moment dat, nu încă). Eu sper să-mi găsesc bicicleta când mă voi întoarce acasă – însă nimic nu e sigur, unui prieten i-a fost furată bicicleta din balconul apartamentului aflat la etajul 4 al unui bloc din Pajura! Faptul că apartamentul meu din Bucureşti se află la etajul 10 nu mai mă încălzeşte aşa tare de atunci! Aşadar, recomandarea mea este să vă înregistraţi bicicleta pe acest site, mai ales că oamenii au început deja colaborarea cu IPJ Prahova şi în curând sper că vor colabora cu toate inspectoratele de poliţie din ţară.

2. Luna viitoare va avea loc primul festival de filme de călătorie din România, Hip Trip. Se va desfăşura între 23-25 mai, la Cinema Eforie şi Union. Este un eveniment pe care vă recomand să nu-l rataţi dacă sunteţi prin Bucureşti în perioada respectivă! Eu m-aş duce fie şi numai pentru The Darjeeling Limited (da, ştiu, ar fi trebuit să-l văd până acum!)

3. Schwarzkopf oferă tinerilor europeni (18-26 de ani) burse de călătorie în Germania. Puteţi aplica până pe 1 septembrie.

4. Pe 12 aprilie Georgeta a ţinut un nou Tur Brâncovenesc prin Bucureşti. Pentru a participa la un astfel de tur, urmăriţi pagina Aflarea Brâncovenilor.

5. RegioTrans a redus preţul biletului de bicicletă: 3 lei pentru distanţe <100 km, 5 lei pentru distanşe > 100 km.

6. Trenuri suplimentare de la CFR Călători pentru Paşte şi 1 Mai

7. Oraşul etern nu există chiar din eternitate, va împlini 2767 de ani pe 21 aprilie. E cineva în Roma cu această ocazie?

 

Opt In Image
Aboneaza-te pentru a primi si alte articole despre calatorii

5 Comments

  1. Super, mulţumesc de ştire! :) Apropo, ştii că eu nu am ajuns în Roma până acum? Halal urmaş al Romei mai sunt…

  2. Las’ ca nu pleaca nicaieri. :) And you’re still young! :D

  3. Imi place foarte mult blog-ul tau. Il urmaresc de ceva timp si imi place foarte mult cum scrii si despre ce scrii. Mult succes in continuare si la cat mai multe articole frumoase! (comentariu editat pentru a elimina un link comercial, off-topic)

  4. Mulțumesc pentru vizită și pentru aprecieri! Am eliminat linkul din comentariu pentru că nu are legătură cu articolul

Lasă un comentariu, călătorule!