Trans – Ferro

călătorii, drumeţii, expediţii

Fondaco dei Turchi, Veneția

Raport de activitate pe ultimele două luni: interviuri și plimbări nocturne prin Veneția

| 4 Comments

Toamna a fost destul de plină în călătorii pentru echipa Trans-Ferro şi până apucăm noi să le povestim pe îndelete, am trecut repede în revistă ce-am făcut în ultimele două luni şi nu s-a văzut pe blog sau pe pagina de facebook.

Am dat interviuri

Pe 13 octombrie am fost invitat la emisiunea Ca pe roate de la Radio România Actualităţi. Recunosc că nu ascult foarte des acest post de radio – de fapt, nu prea ascult radioul, dar mi-a făcut plăcere să-i răspund la întrebări lui Dan Creţa. Cei care vor să râdă de bâlbele mele pot apăsa butonul play de mai jos. Melodia pe care am intrat în emisie a fost Trenul fără naș, vă recomand s-o ascultați înainte de interviu.

Iulian Sîrbu (Trans-Ferro.com) în emisiunea Ca pe Roate, RRA, 13.10.2013

Articolele la care am făcut referire în timpul interviului:

Ciclodrezina în Cornățel, pe Valea Hârtibaciului

Întotdeauna când merg cu drezina îm iau ceva de citit :)

Drezina de pe Valea Hârtibaciului în Gara Cornățel

Anda – căpitanul Hai la Bord - are o serie faină de interviuri  intitulată România întreabă, bloggerii răspund. Vă invit pe blogul ei pentru a citi interviurile date de Ana Maria și de mine în cadrul acestei rubrici.

Plimbări prin Veneţia

Mi-am dat seama că există un loc mai frumos decât Veneţia! Acel loc este Veneţia, noaptea! Ana Maria a petrecut două nopți pe străzile Veneției, nu pentru că nu avea unde să doarmă, ci pentru că noaptea Veneţia se oferă fotografilor în toată splendoarea ei! E mult mai aerisită şi tăcută decât în timpul zilei, dar îşi arată cu neruşinare formele fără cusur şi e toată doar a ta!

Ponte delle Guglie

Ponte delle Guglie, Veneția. Foto de Ana Maria Chițoiu

Fondaco dei Turchi, Veneția

Fondaco dei Turchi, Veneția. Foto de Ana Maria Chițoiu

Mai multe fotografii găsiţi în articolul Venice by night.

Cadourile noastre de Sf. Nicolae: Ana Maria are două cărţi poştale cu Dolomiţii şi vrea să le trimită unor  munţomani (bine, pot fi şi pantofari, n-o să vă controlăm :D). Pentru a le câştiga va trebui să lăsaţi un comentariu cu răspunsul la întrebarea: de unde vine numele acestor munți?* Primii doi care răspund corect primesc cărţile poştale. Eu am trei magneţi de frigider din Republica Moldova (or să vă placă, sunt făcuţi foarte profi), toți trei de la Orheiul Vechi, îi voi oferi celor care-mi promit că la anul vor merge în ospeție în Republica Moldova. Da, atâta încredere am în voi! :) Cei mai rapizi trei comentatori primesc magneţii! (ca să fie fair-play nu puteţi concura şi pentru vederi şi pentru magneţi).

La mulţi ani celor care poată numele Sf. Ierarh Nicolae! :) Să nu uit: știați că mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nicolae se află în Biserica Sf. Gheorghe Nou din capitală? Cred că e un moment bun să treceți pe acolo :)

*răspunsul e într-unul din articolele de pe blog ;)

4 Comments

1. Ce tare ți-a ieșit retrospectiva asta! Iar poza cu doamnele mi-a adus gura într-un zâmbet pân’ la urechi. Chiar vorbeam cu Amalia să plănuim o ieșire în Moldova (mai ales c-o să avem și ghid local). Ai rămas dator cu un suvenir la mine, oricum ;-)

• Mulţumesc, mă bucur că ţi-a plăcut! Nu e completă, e doar ce nu (prea) s-a văzut pe blog :) Cine-i Amalia, o cunosc? :D Unde îţi aduc magnetul? Şi suvenirul din urmă, vin şi cu ăla!

P.S. Poate nu te ţii de cuvânt! :D

2. denumirea a fost luata dupa francezul Déodat Gratet de Dolomieu care a vorbit ot prima data despre mineralul dolomit :)

Lasă un comentariu, călătorule!