Trans – Ferro

călătorii, drumeţii, expediţii

trenul electric thalys dinoland

Cadouri ferroviare de sărbători: trenuleţe, jucării, calendare

| 2 Comments

Mă gândesc că nu sunt singurul nebun căruia îi plac trenurile, dar poate sunt printre ultimii care se şi plimbă cu ele şi mai şi scrie pozitiv despre asta, spre disperarea agenţiilor de turism şi a companiilor aeriene care tot pierd clienţi de când mi-am deschis blogul (am auzit că unele au şi dat faliment între timp!) :D

Gata cu gluma, să trecem la lucruri mai serioase, adică la…jucării pentru copii! Dar şi pentru oameni mari, pentru că de regulă pe ambalajele jucăriilor scrie “între 2 – 99 de ani”. Ştiţi bancul cu blonda care a terminat puzzle-ul mai repede, da? :D În rândurile – şi mai ales în imaginile de mai jos – veţi găsi o selecţie – sper eu inspirată – de jucării, calendare şi ce am mai găsit relevant pentru iubitorii de trenuri şi de călătorii, numai bune de făcut cadou! Lista este deschisă, vă rog să veniţi cu completări!

CFF Vişeu de Sus, cei care operează Mocăniţa de la Valea Vaserului, au pregătit un calendar pentru 2014, la preţul de 29 de lei (nu include taxele poştale). Dacă prietenii sau copiii voştri nu se mulţumesc doar cu un calendar, puteţi comanda pachetul de sărbători, care are în plus doi magneţi şi două cărţi poştale. Preţul acestui pachet este de 49 de lei şi include taxele poştale. Se poate comanda via mail (info at cffviseu.com) sau telefonic 0744 686 716. Pe pagina lor mai găsiţi şi alte idei de cadouri – la plimbările cu mocăniţa mă refer! :)

pachet Mocanita: calendar, magneti, carti postale

pachet Mocanita: calendar, magneti, carti postale

 

Noriel are peste 4000 de tipuri de jucării, le livrează în 24 de ore în Bucureşti şi în 48 de ore în restul ţării. La comenzi de minim 150 de lei transportul este gratuit. Dacă te abonezi la newsletter, primeşti un voucher de 20 de lei.

Rail King este un trenuleţ electric cu tot felul de efecte speciale: lumini, sunete, chiar şi fum! Este recomandat copiilor mai mari de 3 ani. Conţine: o şină circulară, locomotivă, vagon pasageri, vagon cărbuni, o sticluţă de ulei pentru fum. Preţul este de 59,9 lei şi poate fi comandat aici.

rail king trenulet electric noriel

rail king trenulet electric noriel

   Thomas – set construcţie trenuleţ din 8 piese. Este disponibil în mai multe culori. Preţul este de 54,9 lei şi poate fi comandat aici.

thomas set constructie noriel

thomas set constructie noriel

Jucării Artin – Circuit tren. Acesta este un circuit din 35 de piese. Preţul este de 89,9 lei şi poate fi comandat aici.

circuit tren noriel

circuit tren noriel

 

Jucării LEGO. Urcă la bordul Trenului cu numere, unde învăţatul număratului nu a fost niciodată mai distractiv! Cu cărămizile LEGO® DUPLO® numerotate şi cu 3 vagoane, micii constructori vor deprinde abilităţi matematice în timp ce vor crea şi construi propriul lor tren special pentru copii mici! Duplo Train este pentru copiii între 2 şi 4 ani şi poate fi comandat aici.

duplo train lego noriel

duplo train lego noriel

Lego Duplo – Set de trenuri deluxe . Treci la următorul nivel de construcții de trenuri LEGO® DUPLO® cu Setul de tren Deluxe, cu un tren modern super! Urcă în locomotiva cu efecte sonore reale şi umple vagoanele cu bolovani de la carieră. Apoi descarcă-le cu macaraua funcțională înainte de a alimenta cu combustibil pentru următoarea călătorie! Setul conţine peste 400 cm de şină, un pod cu tunel, un camion, o carieră de piatră, macara şi trei figurine Duplo. Se adresează copiilor ce au între 2 şi 7 ani. Costă 619,9 lei şi poate fi comandat de aici.

lego duplo set trenulete deluxe noriel

lego duplo set trenulete deluxe noriel

Piticul Vesel este un alt magazin online cu un stoc propriu de peste 2000 de tipuri de jucarii si produse pentru copii. Peste 95% din comenzi sunt livrate în 24 de ore. Costul transportului este de 19 lei/comandă. Primeşti 5% reducere dacă te abonezi la newsletter.

Trenuleţul  electric Alpine Special este recomandat pentru copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani. Costă 245 de lei şi poate fi comandat de aici. 
trenulet-electric-alpine-specialTrenuleţul electric clasic de călători este alcătuit dintr-o locomotivă şi două vagoane, în stilul anilor ’50- ’60 şi este recomandat celor între 3 şi 12 ani. Costă 109 lei şi poate fi comandat de aici.

trenulet-electric-calatori-clasic

Jocul Călătoreşte şi socoteşte ajută copilul să dobândească noi cunoştinţe privind operaţiile matematice de bază: adunarea şi scăderea. Se adresează celor între 4 – 10 ani. Costă 35 de lei şi poate fi comandat de aici.

jocul-calatoreste-si-socoteste-

Setul de lenjerie  de pat Trenuleţ – conţine husă plapumă: 135×100 cm, husă pernă: 40×60 cm, cuvertură, suport baldachin, apărători pentru pătuţ (vatelina din interiorul apărătorului este din poliester de înaltă calitate şi nu se deformează, oferind confort pe lungă durată). Husa de plapumă şi perna sunt din bumbac 100% foarte fin, de densitate superioară. Preţul este de 179 de lei şi poate fi comandat de aici.

set-lenjerie-3-piese-trenulet

Dinoland îţi oferă 10% reducere la prima comandă dacă te abonezi la newsletter. Costul transportului se calculează în funcţie de greutate şi este afişat în momentul plasării comenzii (am observat că de regulă este 14,9 lei). Livrarea se face într-un interval cuprins între 24-72 de ore. Sediul central este în Cluj-Napoca.

Trenuleţul electric Thalys are un design foarte realistic. Viteza de deplasare a trenuleţului electric este reglată prin intermediul unui dispozitiv de comandă care este la rândul său alimentat cu ajutorul unui adaptor care se conectează la priză. Trenuleţul costă 396 de lei (a fost redus de la 499 de lei) şi poate fi comandat de aici.

trenul electric thalys dinoland

 

Puzzle Baloane cu aer cald (1000 de piese). Are dimensiunea de 68×48 cm şi se adresează tuturor celor peste 14 ani. Costă 43 de lei (redus de la 51 de lei) şi poate fi comandat de aici.

puzzle baloane cu aer caldPuzzle Castelul Neuschwanstein: este alcătuit din 1500 de piese ce reprezinta Castelul Neuschwanstein si împrejurimile acestuia. Dimensiuni: 85 x 60 cm. Se adresează celor de peste 14 ani. Costă 55 de lei (redus de la 65 de lei) şi poate fi cumpărat de aici.

puzzle castelul neuschwanstein

Puzzle 3D Big Ben, cu 30 de piese fabricate din hârtie şi spumă de polistiren expandabil. Se adresează celor mai mari de 4 ani şi costă 29 de lei. Poate fi comandat de aici.

puzzle 3d big ben

 

Elefant.ro, binecunoscutul magazin online de cărţi, are şi jucării în stoc. Dacă locuiţi aproape de staţia de metrou Republica vă puteţi ridica singuri produsele de la sediul lor, fără a mai plăti taxe poştale/de curier. Livrarea produselor se face de regulă în 1-4 zile (se afisează în dreptul fiecărei comenzi timpul de livrare). Transportul este gratuit oriunde în România pentu comenzile de peste 149 de lei.

Power Trains – set pornire: include o configuraţie de 8 scheme, un pod mobil, o şină încrucişată şi o locomotivă motorizată. Şinele au o lungime de 3,6 metri. Setul costă 152,92 lei (redus de la 179,9 lei). Poate fi comandat de aici.

power-trains-set-pornire

Chiar dacă nu cumpăraţi voi aceste cadouri, puteţi trimite linkul către acest articol părinţilor şi bunicilor pe care-i cunoaşteţi :) Vă mulţumesc! 

2 Comments

  1. Mocanita de Viseu e foarte frumos organizata si pe partea de suveniruri, pe probate direct la gara. Si au si un personal extraordinar de amabil.

    Mi-ai dat ceva idei aici, sa vad ce pot adapta la varsta celor pe care ii am in vizor.

  2. Oferta magazinelor e mult mai mare, eu am selectat doar ce era mai interesant pentru un pasionat ferroviar :) Ce vârstă au micuţii? Fete, băieţi?

Lasă un comentariu, călătorule!